top of page

Välkommen till Occis Kerry Blue Terrier

Lexi_the_look_oland2022.jpg
Änglar_Kelly.jpg
Daisy_3.jpg
34300_1501006892312_1871578_n.jpg

Om oss

Occis Kennel  ägs av mig, Sofia Dafgård och min mor Britta Dafgård som föder upp Welsh Corgi Pembroke.

Vilka är  "Om oss"? Det är jag, Sofia Dafgård  som bor i en liten ort utanför Halmstad tillsamnas med mina hundar. Jag är uppvuxen med hundar och har haft alla möjliga sorters djur under hela mitt liv såsom hundar, katter, hästar, kaniner, marsvin (uppfödning i 19 år), hamstrar (olika arter), gerbiler, burfåglar och  chinchilla. Jag jobbar som yrkeschaufför och kör buss inom kollektivtrafiken som jag trivs utmärkt med men på grund av lite udda arbetstider kan det ibland vara lite svårt att nå mig.
 
Hur blev det Kerry Blue Terrier då?  När jag var tolv år såg jag en grå hundrumpa utanför Kungsbacka när jag var hos en kompis och  då var jag bara tvungen att ta reda på vad det var för hundras. På den tiden fanns ju inte Google utan det var till att leta upp en hundbok i kompisens källare och där var den, Kerry Blue Terrier. Sen dess var jag fast och tio år senare köpte jag min första Kerry Blue Terrier, Kelly  (Blue Heavens Just A Little Bit) och ja, det är rasen för mig. Nu är ju jag lite partisk men jag tycker att de är PERFEKTA! 

Som lite på ett bananskal halkade vi in på Welsh Corgi Pembroke, en ras som ligger varmt om hjärtat tack vare goda vänner  som alltid haft rasen. Pem-arna    är ett projekt som jag delar tillsammans med min kära mor.

bottom of page