top of page

Välkommen till Occis Kerry Blue Terrier

Lexi_the_look_oland2022.jpg
Änglar_Kelly.jpg
Daisy_3.jpg

Änglar
Aldrig glömda, högt älskade och alltid i våra  hjärtan
Här är    våra änglahundar 

"Kelly"
SEUCH NOUCH DKUCH NORDUCH INTUCH
Blue Heavens Just A Little Bit
Kelly var min första Kerry Blue Terrier, en obeskrivlig dröm som blev verklighet och vilken hund hon var! Så rolig, tokig, glad, okomplicerad och full i fan men så älskad av alla. 100 % terrier med ett hjärta av guld!
Kelly är stamtik till vår kennel och det finns alltid en glimt av Kelly i våra hundar och det är underbart att få ha!
2000-2013

Änglar_Kelly.jpg

"Occi"
SEUCH DKUCH NOUCH NORDUCH
Occis Rock Around The Clock

Occi kom tillbaka till oss när han var tre år gammal  och hade tappat lite tillit till människor, Occi va en väldigt känslig kille men så otroligt rolig! En riktig pajas som alltid hade något litet hyss för sig, därav hans smeknamn som Busa, Bus, Uslingen - ja, kärt barn har många namn. Occi älskade att få hämta saker, och det spelade inte  så stor vad det var. Tyvärr fick han vandra vidare vid alldeles för tidigt pga att han hade lyckats svälja ett ben som tog sönder tarmen som inte gick att rädda trots operation. Han är så saknad eftersom han alltid gjorde oss så glada, en äkta clown som bara ville göra alla glada!
2005-2014

Änglar_Occi.jpg

"Glenn"
SE UCH NOUCH
Charles Dickens Man On The Moon

Glenn kom till oss som drygt två år gammal och hade då bott som kennelhund och hade inte direkt koll på regler inomhus. Såsom varför man inte fick lyfta benet mot träd som bodde inomhus eller varför man inte fick slakta papper som ändå låg i en papperskorg. Glenn va otroligt snäll, sömnig av sig och snarkade till tusen!  Glenn hade förkärlek till mat och burar... ja, han älskade att sova i burar och hade man glömt att låsa en korrekt så hittade Glenn den och sen sov han som en sten. Tyvärr blev Glenn sjuk och fick somna in allt för tidigt men de år vi fick men honom va fantastiska, så mycket skratt och glädje!
2000-2008

Glenn_ängel.jpg

"Beppe"
SE UCH NO UCH DK UCH 
C.I.B JWW-06 SeW-06 SeW-08
Charles Dickens Whisper of Thunder
"Beppe" kom till oss 2012    under väldigt tragiska omständigheter men livet tar olika vägar och  ibland kan man inte påverka det. "Beppe" var en väldigt trevlig kille men massor av charm och hade alltid varit sin mattes ögonsten och hade nu lite konkurrens från våra andra hundar men det struntade "Beppe" i . "Beppe" föddes som liten diva och va det hela sitt liv! En otroligt vacker hund, hade certrekord för rasen, BISvinnare , Multivinnare, Mutlichampion och en fantastisk showhund.
Tyvärr fick vi inte ha Beppe så länge som man önskar men varje sekund var underbar!
2005-2014

Ängel_Beppe.jpg

"Rakel"
SEUCH SeV-08
Occis Rock My World
Rakel var ensam tik i vår första kull med Kerry Blue Terrier och namnet var givet för längesen, Rakel var en Rakel! En riktig gosegris som älskade att ligga på rygg i knät på folk och hon hade en väldigt speciell teknik, hon ställde sig framför ett utsett offer, hoppade rakt upp och vände sig i luften.... så va liksom magen blottad så man kunde bli kliad! Rakel hade lite förkärlek till att driva älgar  och gärna länge, nån katt blev också jagad men på äldre dar konstaterade hon nog att det va inte värt besväret att ens jaga en katt. Rakel anammade sin mammas roll -  när man blir gammal blir man en tvättäkta tant och gör precis som man vill. Så mycket själ och hjärta hon hade denna tokiga kelhund, varje dag var av lycka med Rakel.
2005-2018

Änglar_Rakel.jpg

"Heidi"
SE UCH DK UCH NO UCH NORD UCH C.I.B
Occis Blame Fame

Ibland vet man exakt vad nästa valp ska heta och denna hon bara skulle heta Heidi  
efter min underbara vän m
ed detta namn, bara att min Heidi blev med tyskt uttal istället för norskt. Heidi var valpen som faktiskt var väldigt snäll, hon viftade mest på svansen och tyckte livet var en fest. Hon sov alltid på stenhård golv  istället för en mjuk bädd eller en säng, nä stenhårt va grejen, även när hon blev gammal så hittade man henne mitt på golvet.  Heidi var en riktig showgirl som älskade att visa upp sig, precis som sin pappa Cruiser som blev legend hemma i  Kanada. Hemma hos oss är Heidi legend med att aldrig ens försöka sluta vifta på svansen.
2007-
2022

 

Heidi_memory.jpg

"Grapp"
SE UCH DKUCH DKjV-22
Occis Ögonfröjd

Underbara älskade svansviftande Grappa, som alltid skällde när det vankades mat och som alltid gjorde ett litet skutt med rumpan innan hon bestämde sig för att slå en sjua. Hon som under sitt första år gjorde mig halvt tokig för varje gång väckarklockan ringde och Grappa vaknade på två röda och skällde, precis som en tupp i soluppgången. Vår tid med Grappa blev på tok för kort, en tragisk olycka gjorde att himlen  fick en ny stjärna. Underbarast Grappa, ett hjärta av guld och livet blir inte detsamma utan dig älskade hund!
2021-2024

Grappa_memory.jpg
bottom of page